ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Ο ‘’Χρυσούς Αριστοτέλης’’
στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η ανώτατη διάκριση του ΑΠΘ απονέμεται στον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και της 88ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Με την ανώτατη διάκριση ‘’Χρυσούς Αριστοτέλης’’, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρόκειται να τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και της 88ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Η εκδήλωση γίνεται ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, η οποία εκτιμά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος διακρίνεται "για την εξόχως σημαντική και εθνικώς εποικοδομητική πολιτική στάση και παρουσία του", όπως και για την "συμβολή του στον τρόπο εφαρμογής των πολιτειακών θεσμών".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ, στις 26 Οκτωβρίου 2000, στις 6.30 μ.μ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει ο Πρύτανης, καθηγητής Μιχάλης Α. Παπαδόπουλος ενώ στη συνέχεια θα αναγνωσθεί το ψήφισμα της Συγκλήτου και του τίτλου της περγαμηνής από τον Πρύτανη. Ακολουθεί η απονομή και η επίδοση του μεταλλίου και της περγαμηνής από τις πρυτανικές αρχές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, ο τιμώμενος θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από την «Δωδεκανησιακή σουίτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, σε μουσική διεύθυνση Δημήτρη Δημόπουλου.

Κατά τον επίσημο εορτασμό της ημέρας, μετά την εισήγηση του Πρύτανη Μιχάλη Α. Παπαδόπουλου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Λάμπρος Κοτσίρης με θέμα: «Πόλεμος 1940 - Ειρήνη 2000».