Η Βιβλιοθήκη του Τομέα Παιδαγωγικής στεγάζεται στην αίθουσα 207 του παλιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, λειτουργεί από Δευτέρα έως και την Παρασκευή από 09.00 μέχρι 19.00. Υπεύθυνη της βιβλιοθήκης είναι η κ. Όλγα Παντούλη. Έχει στη συλλογή της 13.000 τόμους βιβλίων από τους οποίους οι 10.000 περίπου είναι βιβλία (στην ελληνική, αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα), ενώ τα υπόλοιπα είναι τίτλοι περιοδικών, ελληνικών και ξένων, καθώς και εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, διατριβές, διπλωματικές εργασίες, εκπαιδευτική νομοθεσία, λήμματα ημερήσιου τύπου (1976–1991) και πληροφοριακό υλικό.

 Το υλικό της συλλογής κατατάσσεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες: Ιστορία της Αγωγής, Ιστορία της Εκπαίδευσης, Γενική και Ειδική Παιδαγωγική, Γενική και Ειδική Διδακτική, Κοινωνιολογία της Τάξης και του Σχολείου, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Τεχνολογία της εκπαίδευσης και Ειδική Αγωγή.

Το σύστημα καταλογογράφησης που χρησιμοποιεί είναι βασισμένο στους ΑΑCR2 (Αnglo–Αmerican Cataloguing Rules), ενώ τα βιβλία είναι ταξινομημένα με βάση το σύστημα της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (Library of Congress). Η βιβλιοθήκη είναι μηχανογραφημένη και διαθέτει Η/Υ για αναζήτηση βιβλιογραφίας μέσω της βιβλιογραφικής βάσης HORIZON που διαθέτει το Α.Π.Θ.

 Ο δανεισμός της βιβλιοθήκης ακολουθεί το ηλεκτρονικό σύστημα δανεισμού του HORIZON, του Συστήματος Βιβλιοθηκών του ΑΠΘ. Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλα τα μέλη που ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ. Για παραπάνω πληροφορίες βλ. τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. (http:// www.lib.auth.gr).

Η βιβλιοθήκη δεν είναι φοιτητικό αναγνωστήριο, αλλά χώρος έρευνας και, συνεπώς, η παρουσία σε αυτή δικαιολογείται, εφ’ όσον γίνεται χρήση των βιβλίων της.

Υπεύθυνος: 

Τ: 

+30 2310 997348

E: 

Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Βιβλιοθήκη Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής
Αίθουσα 207-2ος όροφος
Πανεπιστημιούπολη
54124, Θεσσαλονίκη