Προβολές: «Το τέλος της μοναξιάς»/ «Silent Mood»/ Κέντρο»/ «Μέσα από τα μεσάνυχτα» – ΚΕΘΕΑ/ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Στα πλαίσια του διήμερου ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης της πολής μας, θα πραγματοποιηθεί προβολή των παρακάτω ταινιών μικρού μήκους:

  1. «Το τέλος της μοναξιάς»: Ταινία με αφορμή τα τριάντα χρόνια της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΑ-ΙΘΑΚΗ. Η ταινία καταγράφει την  πορεία στη θεραπευτική κοινότητα, τις  βασικές αξίες και τη φιλοσοφία της, τον κοινοβιακό τρόπο λειτουργίας της, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας πρώην εξαρτημένος μετά τη θεραπευτική κοινότητα, στη φάση της  επανένταξής του. Το σενάριο, η οργάνωση και η παραγωγή της ταινίας έγιναν από τη Θεατρική Ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ,  με την εποπτεία και σε σκηνοθεσία του υπεύθυνου την ομάδας Παύλου Δανελάτου.
  2. «Silent Mood/Κέντρο»: Το Silent Mood και το Κέντρο είναι ταινίες μικρού μήκους, σε σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ μαθητών του μεταβατικού σχολείου του ΚΕΘΕΑ. Το Silent Mood αφορά το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και βραβεύτηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio 2013-15. Το Κέντρο έχει θέμα την ενσωμάτωση των εφήβων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
  3. «Μέσα από τα μεσάνυχτα»: Η φαντασία, η μουσική και ένα ποίημα από την Αιθιοπία είναι τα υλικά για το ταξίδι των μαθητών του ΚΕΘΕΑ MOSAIC, το οποίο υποστηρίζει μετανάστες και πρόσφυγες.
Μετάβαση στο περιεχόμενο