Πρόγραμμα γλωσσικής αφύπνισης στη γαλλική γλώσσα για παιδιά δημοτικού

Στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας της ερευνητικής ομάδας Pluralités του Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με το Τμήμα FLE/S (Français Langue Etrangère et Seconde) του Πανεπιστημίου Aix-Marseille θα υλοποιηθεί πρόγραμμα γλωσσικής αφύπνισης στη γαλλική γλώσσα για παιδιά δημοτικού, διάρκειας 6 μηνών (από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Απρίλιο 2018).

Θα πραγματοποιηθεί, από τον κ. Mathias Breuille, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Aix-Marseille και πραγματοποιεί Πρακτική άσκηση στη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης σε παιδιά δημοτικού. Παράλληλα, η παρουσία μέσα στην τάξη μεταπτυχιακού ή διδακτορικού φοιτητή, μέλους της ερευνητικής ομάδας Pluralités, θα συμβάλει, ειδικά για τα πρώτα μαθήματα, στη διευκόλυνση της επικοινωνίας των παιδιών με τον διδάσκοντα καθώς και στη διεκπεραίωση πρακτικών ζητημάτων, που ενδεχομένως θα προκύψουν, έτσι ώστε να μην παρακωλύεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη γαλλική γλώσσα τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τη γλωσσική διδασκαλία θα πραγματοποιείται και μία πολιτισμική προσέγγιση έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις πάνω σε θέματα της σύγχρονης γαλλικής πραγματικότητας και κουλτούρας.

Τα μαθήματα θα γίνονται σύμφωνα με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, κατάλληλες για παιδιά και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι δωρεάν. Ωστόσο, θα ζητηθεί μία μικρή συμμετοχή 10 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για άνοιγμα έργου στον ΕΛΚΕ με τίτλο «Γλωσσική αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα για παιδιά δημοτικού».

Οι προτεινόμενες ημέρες και ώρες υλοποίησης του προγράμματος είναι:

Δευτέρα: 18.00-20.00

Παρασκευή: 16.00-18.00 και 18.00-20.00

Σάββατο: 10.00-12.00 και 12.00-14.00

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

http://www.authplurilang.web.auth.gr/?page_id=37

Πληροφορίες: 6976009837 και στο mail : mousouri@frl.auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο