Τσέχοι συνθέτες | Συναυλία ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τρία έργα της χρυσής περιόδου της τσέχικης μουσικής, των δύο επιφανέστερων συνθετών αυτής της σχολής, υπό τη διεύθυνση του γνωστού Γάλλου μαέστρου Martin Lebel.

Η όπερα ‘Πουλημένη Μνηστή’ του πατέρα αυτής της σχολής, Μπέντριχ Σμέτανα, έχει χαρακτηριστεί ως ο εθνικός ύμνος της Τσεχίας. Η Εισαγωγή μεταδίδει όλη τη φρεσκάδα, το μπρίο και το χιουμοριστικό πνεύμα του έργου. Ο Αντονίν Ντβόρζακ αξιοποίησε στο έπακρο το ρυθμικό και μελωδικό πλούτο της παραδοσιακής μουσικής της πατρίδας του και ανέδειξε τον έμφυτο λυρισμό της. Στο ‘Κοντσέρτο για βιολί’ συνταιριάζει όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές αποτέλεσμα, με το οποίο θα μας ταξιδέψει ο Γερμανός βιολιστής Wolfgang Schroeder. Η ‘Συμφωνία του Νέου Κόσμου’ αποτυπώνει πλήρως τις εντυπώσεις του Ντβόρζακ από τη ζωή του στην Αμερική. Ο ιδιοφυής συνθέτης παίρνει πρώτη ύλη από νέγρικα τραγούδια και ινδιάνικους χορούς και την αναμειγνύει με λαϊκές μελωδίες από όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα από τα πλέον διάσημα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Martin Lebel

Βιολί: Wolfgang Schroeder

 

Πρόγραμμα:

Μπέντριχ Σμέτανα (1824-1884): Εισαγωγή από την όπερα ‘Η Πουλημένη Μνηστή’
Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904): Κοντσέρτο για βιολί σε λα ελάσσονα, έργο 53 
Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904): Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα, έργο 95 (“του Νέου Κόσμου”)

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

  • Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.
  • Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00) και από το www.tsso.gr

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο