Ανακοίνωση της Συγκλήτου για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές του διδακτικού προσωπικού

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ,  με αριθμό 2951/29-11-2017, με αφορμή τις νέες μειώσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες του διδακτικού προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) που φθάνουν έως και το ποσοστό του 7% στις καθαρές αποδοχές των καθηγητών πρώτης βαθμίδας με πλήρη υπηρεσία, υπογραμμίζει τα εξής:

  • Η νέα μείωση αποτελεί συνέχεια πολλαπλών μειώσεων, οι οποίες έχουν συντελεστεί από το 2012 και υπερβαίνουν σε ποσοστό το 45% των καθαρών αποδοχών των καθηγητών πρώτης βαθμίδας.
  • Η δέσμευση για εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων που αναμέναμε να ενσωματώσει τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ για μερική αποκατάσταση των μειώσεων μισθών του 2012 δυστυχώς οδήγησε, αντί για αυξήσεις, σε νέες μειώσεις σχεδόν για το σύνολο των καθηγητών με μικρή εξαίρεση για τους νεότερους.
  • Οι μειώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου συνολικά, οδηγούν το Ίδρυμα και τους εργαζομένους του σε δεινή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ αισθάνονται απαξίωση της αποστολής τους και εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και το ΑΠΘ ιδιαίτερα, πρέπει να στηριχθούν οικονομικά από την Πολιτεία ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να παρέχουν την ποιότητα των σπουδών και της έρευνας που αναμένει η ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του με συνέπεια και συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης ακόμη και σε ασφυκτικές οικονομικά συνθήκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο