Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και απονομή τιμής σε μέλη του ΑΠΘ που διακρίθηκαν για το 2017

Το Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, με θέμα «Τρεις Ιεράρχες και Ύστερη Νεωτερικότητα».

Στη συνέχεια, μετά την εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, το Αριστοτέλειο θα τιμήσει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις από εθνικούς και διεθνείς φορείς κατά τη διάρκεια του 2017.

Το ΑΠΘ έχει καθιερώσει την εκδήλωση απονομής τιμής στα διακριθέντα μέλη του ως έναν ελάχιστο τρόπο απόδοσης ευχαριστίας για τις προσπάθειές τους και ταυτόχρονα ανάδειξης στην κοινωνία του εξαιρετικού έργου που παράγεται στο ΑΠΘ παρά τις αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

 

Το ΑΠΘ απέσπασε 56 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, μόνο κατά το έτος 2017.

 

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Aνθίμου, αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8:30. Θα ακολουθήσει, στις 10:30, το Μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο