Ψήφισμα συμπαράστασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ στη γειτονική μας Συρία (Συνεδρίαση με αριθμό 2954/26&27-2-2018)

«Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της με αριθμό 2954/26&27-2-2018, ενέκρινε, ομοφώνως, το ακόλουθο ψήφισμα:

H πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με οδύνη και αποτροπιασμό την ανθρωπιστική τραγωδία που κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική μας Συρία με την αποτυχία επίτευξης εκεχειρίας, την αδυναμία πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό και τον τραγικό απολογισμό θυμάτων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς πάρα πολλά παιδιά.

Τα γεγονότα, οι εικόνες ολέθρου που παρακολουθούμε, συγκλονίζουν, αλλά δεν αρκεί να παραμένουμε απλώς θεατές. Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε ειρήνευση. Καταγγέλλουμε τη μαζική εξόντωση αθώων ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό αλλότριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, και αφιερώνουμε ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό τη μουσικοθεατρική παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, παραγωγής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 20.00, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων του ΑΠΘ “Δευτέρες της Τέχνης”, και μας θυμίζει ότι η πόλη μας αποτελεί ιστορικό παράδειγμα κοινότητας, όπου ζούσαν αδερφωμένοι άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο