Oικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Τουρκία | Διεθνής Ημερίδα

Στο πλαίσιο της μελέτης των σύγχρονων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στην περιοχή μας, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών – ΑΠΘ, διοργανώνει διεθνή ημερίδα με αντικείμενο τις οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα έναρξης 17.00, στο κτίριο των Σχολών ΟΠΕ και Νομικής (Πανεπιστημιούπολη) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων 319 (3ος όροφος).

Θα μιλήσουν ο Καθ. Ahmet Öncü (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Sabanci University, TR) με θέμα Γιατί ο ανταγωνισμός καταστρέφει τους αδύναμους;

Ο Καθ. Sabri Öncü (Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Διανοητικής Καινοτομίας, Άγκυρα, TR) με θέμα Μαύρες γάτες ή μαύροι κύκνοι; Πόσο συχνά οι μαύροι κύκνοι προσγειώνονται;

Ο Δρ Λεωνίδας Βατικιώτης (ΕΑΠ, GR) με θέμα Καθαρή έξοδος από την κρίση για την ελληνική οικονομία; Δυσκολίες σε θολό τοπίο.

Ο Καθ. Γιώργος Δουράκης (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, GR) με θέμα Η απειλή προστατευτισμού παράθυρο ελπίδας για την ΕΕ και την Ελλάδα.

Θα κάνουν παρεμβάσεις η  Καθ. Nese Özgen (Galatasaray University, TR, Επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), ο Δρ Θέμης Τζήμας, (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, GR) και ο Σπύρος Μαρκέτος (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, GR).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο