Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, θα τελεστεί αύριο ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40.

Ο φετινός ιστορικός εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος στην «καρδιά» της πόλης,  στην Αίθουσα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στις 18.30.

Προσφώνηση θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού. Ανασκοπώντας τη σχέση της Ελλάδας και των Βαλκανίων. 100 χρόνια μετά τους πολέμους του 1912-13» θα εκφωνήσει ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Γούναρης.

Η πραγματοποίηση της τελετής διαθέτει φέτος και μια επιπρόσθετη διάσταση. Στέλνει μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία πως το ΑΠΘ, παρά τα τεράστια οικονομικά -και όχι μόνο- προβλήματα που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να αγωνίζεται με σθένος και καταφέρνει να παραμένει όρθιο και ως φορέας παραγωγής και διάδοσης της γνώσης ξέρει να τιμά δεόντως την ιστορική κληρονομιά και να τη μετουσιώνει σε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Ως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι και να στείλουμε προς τα έξω αυτό το μήνυμα. Οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι με την παρουσία μας την τελετή. Αποτελεί χρέος μας να τιμήσουμε και με αυτό τον τρόπο την πόλη μας, το Πανεπιστήμιο και την άσχημα δοκιμαζόμενη σήμερα ελληνική κοινωνία.

Πέρας προσέλευσης: 18.00

(για το πρόγραμμα της τελετής επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/events/15050)

 
Οι Πρυτανικές Αρχές,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
 

Πληροφορίες-επικοινωνία
Προέλευση Ανακοίνωσης Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης Πρυτανικών Αρχών στις 25/10/2012 @ 12:09