Ψηφίσματα για το θάνατο του Σταύρου Μπαντή, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκαν με μεγάλη θλίψη τον αναπάντεχο θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου,

Σταύρου Μπαντή,

Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και επιστήμονα διεθνούς κύρους, ο οποίος τίμησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο.

Τιμώντας τη μνήμη του, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

Ψ η φ ί ζ ο υ ν

– Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του

– Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον ημερήσιο Τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ

 

Ο Πρύτανης

 

Περικλής Α. Μήτκας
Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
και Μηχανικών Υπολογιστών

 


 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

H Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. με βαθιά συγκίνηση και μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο, εν ώρα εργασίας, του αγαπημένου συναδέλφου και συνεργάτη Kαθηγητή Σταύρου Μπαντή.

Ο Σταύρος Μπαντής απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Βραχομηχανική από το Πανεπιστήμιο του Leeds to 1980 και, μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Norwegian Geotechnical Institute (NGI), ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα το 1986 ως Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το 1996 εξελέγη Καθηγητής του ιδίου Τμήματος. Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής και υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, όπου εργάστηκε συστηματικά για την αναμόρφωσή του.

Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού.

Ο Σταύρος Μπαντής ήταν επιστήμονας διεθνούς κύρους και το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης.

Οι συνάδελφοί του θα έχουμε στη μνήμη μας την ευγένειά του, τη συνεχή διάθεση για προσφορά και τον προσηνή του τρόπο.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Ο Κοσμήτωρ

Καθηγητής Κ.-Β. Κατσάμπαλος

 


 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Τα μέλη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής  πληροφορήθηκαν με βαθιά συγκίνηση τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου, συνεργάτη και φίλου καθηγητή Σταύρου Μπαντή, μέσα στο γραφείο του.

Ο Σταύρος Μπαντής απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Βραχομηχανική στο Πανεπιστήμιο του Leeds to 1980 και μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Norwegian Geotechnical Institute (NGI) ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα το 1986 ως Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το 1996 εξελέγη καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Δίδαξε τα μαθήματα της Τεχνικής Γεωλογίας, της Βραχομηχανικής και της Περιβαλλοντικής Γεωλογίας, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος της προστασίας των μνημείων. Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής και υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, όπου εργάστηκε συστηματικά για την αναμόρφωσή του.

 

Ο Σταύρος Μπαντής ήταν επιστήμονας διεθνούς κύρους και έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης. To ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο ήταν εξαιρετικό.  Η μεγάλη και ουσιαστική συνεισφορά του Σταύρου Μπαντή στο ΑΠΘ συνοψίζεται σε δύο τομείς:

α) Την αναδιοργάνωση  του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας, το συστηματικό εξοπλισμό του και τη συνεχή ανάπτυξη της λειτουργίας του

β) Την εισαγωγή και καθιέρωση των αντικειμένων της Βραχομηχανικής και της Περιβαλλοντικής Τεχνικής Γεωλογίας.

Η μεγάλη πρακτική του εμπειρία του επέτρεψαν να μεταδώσει σε πολλές γενιές Πολιτικών Μηχανικών ουσιαστικές και άμεσα αξιοποιήσιμες γνώσεις σε ένα καινούριο τομέα.

Οι συνάδελφοι του θα τον θυμούνται με βαθιά συγκίνηση για την παροιμιώδη ευγένειά του,  τον προσηνή του τρόπο και την συνεχή διάθεσή του για προσφορά.

 Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος του
Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

 

Καθηγητής Παναγιώτης Πρίνος

Μετάβαση στο περιεχόμενο