Έδρα UNESCO | Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό

To Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Τα μαθήματα του φετινού Προγράμματος της Έδρας UNESCO, στο πλαίσιο του ανωτέρω Μεταπτυχιακού Προγράμματος, άρχισαν στις 16 Φεβρουαρίου.

Το Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό (Έδρα: Βενετία, έναρξη: 1997) συνδιοργανώνεται από 41 Ευρωπαϊκά Α.Ε.Ι. από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΑΠΘ συνδέθηκε, δια της Έδρας UNESCO, το 1998 με αυτό το Πρόγραμμα, είναι ένα εκ των Ιδρυτικών Α.Ε.Ι. και το συντονίζον Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα που οργανώνει στο Α.Π.Θ. η Έδρα UNESCO, στο εαρινό εξάμηνο κάθε χρόνο, είναι διατμηματικό. Οι αλλοδαποί φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματα της Έδρας UNESCO και εκπονούν στο ΑΠΘ τη μεταπτυχιακή διατριβή τους (Μ.Α.) υπό την εποπτεία μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ. Από το 1998 που συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα εκπονήθηκαν, από φοιτητές προερχόμενους από όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο (Κίνα, Ρουάντα, Κολομβία, Γουατεμάλα κ.λπ.), 35 μεταπτυχιακές διατριβές σε μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικών με τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Συνημμένη η λίστα μαθημάτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ, του 2016.

Μετάβαση στο περιεχόμενο