Διάκριση της ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής ΑΠΘ σε Διεθνές Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

Ο Κοσμήτορας και η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγχαίρουν την ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 57ο παγκόσμιο πρωτάθλημα εικονικής δίκης (“Jessup International Law Moot Court Competition”), το οποίο διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. τον Απρίλιο του 2016. Η ομάδα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. –η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα έχοντας επικρατήσει στο εθνικό πρωτάθλημα τον περασμένο Φεβρουάριο- κατέκτησε την όγδοη θέση στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού, ανάμεσα σε περίπου εξακόσιες νομικές σχολές από όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία αυτή προστίθεται σε σειρά επιτυχιών που έχει να επιδείξει στον συγκεκριμένο τομέα η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. τα τελευταία χρόνια, και φανερώνει τις δυνατότητες καταξίωσης που μπορεί να έχει και σε διεθνές επίπεδο το ελληνικό Πανεπιστήμιο όταν γίνεται οργανωμένη δουλειά.

Ο Κοσμήτορας και η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. εκφράζουν την επιδοκιμασία τους για τέτοιου είδους εγχειρήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν έμπρακτα αντίστοιχες προσπάθειες.

Η ομάδα απαρτίστηκε από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Φωτιάδη και Σπύρο Μακρή, τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ναταλία Σέντσουκ, με τη συνδρομή της υποψήφιας διδάκτορος Δάφνης Λίμα. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε ο διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Γιάννης Ναζίρης, ο οποίος προετοιμάζει τις ομάδες της Νομικής Σχολής τα τελευταία δεκαέξι χρόνια. Την οργάνωση του εγχειρήματος υποστήριξε και φέτος η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου. Η συμμετοχή των φοιτητών μας στο διαγωνισμό κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρίας PROMETHEUS SHIPPING S.A. του Πειραιά και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο