Ενημέρωση για πρωτοβουλία act4greece-ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσει το Θέατρο Δάσους, το γνωστό σε όλους ανοιχτό θέατρο της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976 και φιλοξενεί, κάθε καλοκαίρι, πλήθος θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
 
Η αγαπημένη καλοκαιρινή σκηνή χρειάζεται επειγόντως επισκευές, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μόνωσης. Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πρόγραμμα act4Greece (www.act4greece.gr). Συγκεκριμένα, η δράση «Συντήρηση και βελτίωση υποδομών του Θεάτρου Δάσους του ΚΘΒΕ»  τρέχει από 15 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι 30 Απριλίου 2017. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν €105.000. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 27.880 € που θα καταβάλει το ΚΘΒΕ προκειμένου να καλυφθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που ανέρχεται σε 132.880 €.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η μελέτη προβλέπει, εκτός από τις εκτενείς εργασίες στεγάνωσης, και τη διαμόρφωση και λειτουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επισκέψιμου φροντιστηρίου με αρχειακά κομμάτια σκηνικών και κοστουμιών από ιστορικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Στον χώρο θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις για σχολεία και οργανωμένες ομάδες. Έτσι, το ευρύ κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να εισχωρήσει στον αθέατο κόσμο των θεατρικών παρασκηνίων, να γνωρίσει θεατρικά επαγγέλματα πέραν του ηθοποιού και να δει από κοντά αντικείμενα που μαρτυρούν την ιστορία ενός μεγάλου θεάτρου που λειτουργεί εδώ και 55 χρόνια.
 
Στην προσπάθειά μας, να αναβαθμίσουμε τον τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και θεατών και να διασφαλίσουμε ότι στο Θέατρο Δάσους θα ανανεώνεται για πολύ καιρό ακόμη το καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης, η βοήθειά σας μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη.
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο