6ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
6ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
 21 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2017
Χανιά Κρήτης
 
     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
 
Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν το 6ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία. Το Θερινό Σχολείο  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (φορέας υποδοχής) στα Χανιά της Κρήτης, από 21 έως 30 Ιουλίου 2017.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, και άλλους τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 35 άτομα.
 
Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί  επιστήμονες.
 
Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στο www.rpi.gr. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
 
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα. Το συνολικό κόστος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (10 ημέρες) είναι το ποσό των €225. Το εν λόγω ποσό πρέπει να καταβληθεί στον φορέα υποδοχής για α) τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο και β)πρωινό.
 
Καλύπτονται επίσης δωρεάν ελαφρύ μεσημεριανό, 4 βραδινά γεύματα, διαλείμματα καφέ και το κόστος εκπαιδευτικών εκδρομών.
 
Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσό των €100 στον φορέα υποδοχής έως την 10η Ιουνίου 2017. Το υπόλοιπο ποσό έως την 20η Ιουνίου 2017.
 
Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α)βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές.
 
Ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η Παρασκευή 30/5/2017, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 3 Ιουνίου του ιδίου έτους.
 
Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες summerschool017@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310 992068 κάθε Δευτέρα 12.00-14.00

      

Μετάβαση στο περιεχόμενο