iGrowLabs | Δράση για εκπόνηση διπλωματικών εργασιών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου που ενδιαφέρουν εσάς και τους φοιτητές σας, προκειμένου να ενταχθούν στη δράση του iGrowLabs.
Το iGrowLabs, αποτελεί πρωτοβουλία του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας για την αντιμετώπιση του brain drain, προσφέροντας στους νέους αποφοίτους μια εναλλακτική οδό προς την επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να εργαστούν σε ένα θέμα διπλωματικής που να αποτελεί την τομή ενδιαφερόντων του Πανεπιστημίου αλλά και της Αγοράς.
Οι φοιτητές εκτός από τον επόπτη καθηγητή/καθηγήτριά που έχει τον βασικό καθοδηγητικό ρόλο, συνεργάζονται και με μία εταιρία. Η εταιρία αυτή παρακολουθεί την πρόοδο των φοιτητών και προσφέρει επιπλέον συμβουλευτική αλλά και πρόσβαση σε τεχνογνωσία ή/και εξοπλισμό. 
Για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής, προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές συνεργατικός χώρος στο κτίριο του Τ.Ε.Ε. στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης κατάλληλα διαμορφωμένος όπου οι φοιτητές δουλεύουν τις διπλωματικές εργασίες τους. (300 τ.μ. γραφεία, 20 θέσεις εργασίας και τεχνολογικός εξοπλισμός, υποδοχή και άλλες υποδομές φιλοξενίας. Πρόσβαση στο αμφιθέατρο για παρουσιάσεις και για φιλοξενία εκδηλώσεων ανάλογα με ανάγκες.)

Τα οφέλη για την Ακαδημαϊκή κοινότητα θα είναι να:
·         Διευρύνει το αντικείμενο των εργασιών της ή/και να αξιοποιήσει υπάρχουσα γνώση.
·         Συνεργαστεί με εταιρίες πληροφορικής της περιοχής ώστε να δημιουργηθούν σταθερές σχέσεις και για άλλες ευκαιρίες
·         Να προσφέρει στους φοιτητές μια ευκαιρία συνεργασίας με εταιρίες και να συμβάλει στην ωρίμανσή τους και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, 
E: tto@rc.auth.gr , τηλ. 2310994034 & 2310994021

Δείτε την ενημερωτική παρουσίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο