Ο Κώστα Γαβράς επίτιμος διδάκτορας  του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα αναγορευθεί ο Κώστας Γαβράς για την προσφορά και το έργο του, που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα και προβάλλει το φως της παγκόσμια.

Το κινηματογραφικό και το οικονομικό «Κεφάλαιο» σε στρογγυλή τράπεζα.

Με αφορμή την αναγόρευση του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, εκδήλωση με προβολή της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Το Κεφάλαιο» και συζήτηση με θέμα το ρόλο του τραπεζικού συστήματος στην οικονομική κρίση.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, θα παραβρεθεί ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα ανταλλάξει σκέψεις και απόψεις με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Μωυσή Σιδηρόπουλο, τον καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Δημήτρη Μάρδα και τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Άρη Στυλιανού. Τη συζήτηση θα συντονίσει η καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου, Δέσποινα Μουζάκη.

Τελετή Αναγόρευσης.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Το Πρόγραμμα της Τελετής είναι το εξής:

Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κινηματογράφου, Καθηγητή Γιάννη Παντή.
Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.
Έπαινος του τιμώμενου (Laudatio) από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου, Δέσποινα Μουζάκη.
Παράλληλη προβολή αποσπασμάτων των ταινιών του Κώστα Γαβρά.
Επίδοση Διασήμων και Αναγόρευση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κινηματογράφου, Καθηγητή Γιάννη Παντή.
Επίδοση πλακέτας τιμής στον Κώστα Γαβρά από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.
Αντιφώνηση του τιμώμενου και συζήτηση με τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου και άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Το τσεκούρι».
Λήξη Τελετής

(Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθήσετε την τελετή ζωντανά μέσω διαδικτύου, επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/events/15295)

Masterclass στο Τμήμα Κινηματογράφου.

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 11.00, στην αίθουσα προβολών του Τμήματος Κινηματογράφου, στη Σταυρούπολη, ο Κώστας Γαβράς θα συναντήσει αποκλειστικά τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. όπου θα τους παραδώσει ένα  masterclass. Θα μιλήσει για πιο ειδικά θέματα που αφορούν στον τρόπο δουλειάς του, την προσωπική του μεθοδολογία και την κινηματογραφική του “γλώσσα” και θα απαντήσει σε ερωτήματα των φοιτητών.
 

Υποβλήθηκε στις 22/01/2013 @ 10:51