Τι είναι η πράσινη μεταποίηση; Ευκαιρίες | Προκλήσεις | Οφέλη στη ζωή των πολιτών

Η μεταποίηση αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας και η πράσινη μεταποίηση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρώπη, η οποία καλύπτει ταυτόχρονα τις προκλήσεις  για τις επιχειρήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες. Πώς όμως επηρεάζει η πράσινη μεταποίηση την καθημερινή ζωή των πολιτών;  Πώς μπορούν οι πολίτες με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην πράσινη μεταποίηση στις περιφέρειές τους για καλύτερη ποιότητα ζωής και αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης;

Ο ρόλος των πολιτών στην πράσινη μεταποίηση είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Ζούμε σε ένα οικοσύστημα όπου όλα είναι άμεσα συνδεδεμένα και θεωρείται σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δε διαχωρίζονται πλέον από τη βιομηχανία αλλά ότι η πράσινη μεταποίηση αποτελεί το μέλλον για όλους τους «παίκτες» αυτού του οικοσυστήματος στο οποίο θέλουν να ζήσουν σε μια υγιέστερη και πλουσιότερη περιοχή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG MED και του έργου GREENOMED (https://greenomed.interreg-med.eu/) διοργανώνεται συνέδριο για τους πολίτες, για να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι επιπτώσεις που δημιουργεί η πράσινη μεταποίηση στις ζωές των πολιτών.

Σας προσκαλούμε στο Πρώτο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Έργου GREENOMED στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018 ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την  πράσινη μεταποίηση, το ρόλο των πολιτών στην πράσινη μεταποίηση. Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή του Ευρωπαίου πολίτη ενώ εμπειρογνώμονες θα πάρουν μέρος στην πρωινή συνεδρίαση και θα ενημερώσουν το κοινό για συγκεκριμένες περιπτώσεις που δείχνουν πώς οι πολίτες μπορούν συμμετέχουν στις αποφάσεις της πράσινης μεταποίησης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πράσινη μεταποίηση; Σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς η πράσινη μεταποίηση επηρεάζει τη ζωή μας; Θέλετε να αποτελέσετε μέρος της διαδικασίας; Τότε σας περιμένουμε να ενημερωθείτε για την πράσινη μεταποίηση.

Για εγγραφές:

 https://greenomed.interreg-med.eu/index.php?id=7116&no_cache=1.

Μετάβαση στο περιεχόμενο