Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και οι επιστημονικές Εταιρείες Νευροεπιστημών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Σερβίας έχουν την τιμή να ανακοινώσουν ότι το διεθνές συνέδριο FENS-Featured Regional Meeting (FFRM) θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 10 Οκτωβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι τo FFRM, το οποίο ανά διετία προσφέρει τη δυνατότητα διεπιστημονικής αλληλεπίδρασης μεταξύ κορυφαίων νευροεπιστημόνων και πρωτοπόρων επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων για την ανάπτυξη νέων τεχνικών και τεχνολογιών, βρίσκει το 2015 στη Θεσσαλονίκη τον τόπο που μπορεί να ενώσει τους πολιτισμούς Ελλάδας, Ισραήλ και Σερβίας και να εκφράσει την κοινή αγωνία των λαών τους για πρόοδο και διάκριση.

Η διεθνής οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου κατάρτισε ένα επιστημονικό πρόγραμμα που θα φέρει στη χώρα μας περισσότερους από 170 ομιλητές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών :

- τον κάτοχο του Βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής για το 2014 Καθηγητή του Πανεπιστημίου UCL κ. John O’Keefe. Σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, ο Καθηγητής κ. O’Keefe θα παρουσιάσει τις συναρπαστικές ανακαλύψεις του αναφορικά με το σύστημα πλοήγησης του εγκεφάλου. Η ομιλία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 στις 19:30.

- τον Καθηγητή κ. Νίκο Λογοθέτη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Max Planck της Γερμανίας, από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες στο χώρο της Λειτουργικής Μαγνητικής Τομογραφίας (fMRI). Ο Καθηγητής κ. Λογοθέτης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του για την αποσαφήνιση των μηχανισμών της μάθησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

- τον Καθηγητή κ. Sean Hill του Πανεπιστημίου EPFL της Ελβετίας, συντονιστή του Human Brain Project (European Union’s FET Flagship Project), το οποίο έχει τον φιλόδοξο στόχο να συνθέσει ένα μαθηματικό ανάλογο του ανθρώπινου εγκεφάλου με τη χρήση υπερ-υπολογιστών.

- την Καθηγήτρια κ. Carmen Sandi του Πανεπιστημίου EPFL της Ελβετίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Συμπεριφορικής Γενετικής, η οποία θα αναφερθεί στον αναδυόμενο κλάδο της νευροοικονομίας, στην προσπάθεια να κατανοηθούν οι λειτουργίες του εγκεφάλου που συμμετέχουν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων.

- τον Καθηγητή κ. Evan Snyder του Ινστιτούτου Sanford-Burnham Medical Research (SBMRI) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πρωτοπόρο στο χώρο της Αναγεννητικής Ιατρικής. Ο Καθηγητής κ. Snyder θα ανακοινώσει τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα από τη χρήση των βλαστικών κυττάρων στις νευροεκφυλιστικές νόσους.

Το FFRM 2015 θα είναι ένα συνέδριο εστιασμένο στον νέο επιστήμονα. Έχει δοθεί η δυνατότητα σε νέους ερευνητές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν την εργασία τους στο ίδιο βήμα με τους καταξιωμένους συναδέρφους τους, ενώ η παρουσία της ελίτ του επιστημονικού γίγνεσθαι ευελπιστούμε να αποτελέσει έμπνευση και κίνητρο για τους νέους όλων των ηλικιών.

Tο συνέδριο συνοδεύεται από ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πρόγραμμα, με στόχο να αποτελέσει μία αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφές επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου http://ffrm2015.com

Δελτίο Τύπου 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Τετάρτη, 7 Οκτώβριος, 2015 - 19:30

Χώρος: 

Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Οργάνωση εκδήλωσης
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και τις επιστημονικές Εταιρείες Νευροεπιστημών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Σερβίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.
Υποβλήθηκε στις 01/10/2015 @ 10:52