Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη της φίλης και ευεργέτιδος Ελένης Λαζαρίδου για να τιμήσει την ανιδιοτελή προσφορά της στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ και Ιδρύτρια των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη, η Ελένη Λαζαρίδου εξέφραζε με γενναιοδωρία, ακάματη συνέπεια και απόλυτη ανιδιοτέλεια την έγνοια της για τον πολιτισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Άνθρωπος του πνεύματος, πρωτοστάτησε στην ίδρυση, πνευματική και υλική υποστήριξη πολλών ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, με κορύφωση τη δημιουργία του θεσμού «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος των Τεχνών Α.Π.Θ.

Το αφιέρωμα θα συνδυάσει λόγο, εικαστικές τέχνες, ποίηση και μουσική, τομείς στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή της η Ελένη Λαζαρίδου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ομιλίες:
κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος των Τεχνών Α.Π.Θ.,
κ. Αντώνης Κούρτης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Φίλων Μελίνας Μερκούρη
κ. Μαργαρίτα Καλαφάτη, Υπεύθυνη του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη
κ. Νικηφόρος Παπανδρέου, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας-Α.Π.Θ. και Ιδρυτής της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης.  

Ποιήματα και μουσικές για την Ελένη Λαζαρίδου.

Ένα μικρό αφιέρωμα από την Έφη Σταμούλη και τη Δόμνα Ευνουχίδου.

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τ: 

2310 247111
2310 991610
2310 991610
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος, 2015 - 20:00

Χώρος: 

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Οργάνωση εκδήλωσης

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: 

Υποβλήθηκε στις 06/10/2015 @ 15:54