Διάλεξη | Κάνε το μόνος σου: ηλεκτρονικά – DIY Digital

Οι τεχνικές “Κάνε το μόνος σου: ηλεκτρονικά – DIY Digital”, από την 3D εκτύπωση μέχρι τους μικρο-αισθητήρες, επιτρέπουν να κατασκευαστούν και να αναπαράχθούν σύνθετα αντικείμενα, από drones έως αμελκτικές μηχανές, με μειωμένο κόστος και σχετικά μικρή τεχνική εξειδίκευση.

Το DIY Digital μπορεί να συμβάλλει με εφικτές και πρακτικές λύσεις στην οικονομικότητα και τη βιωσιμότητα. Παράλληλα  επίσης, με τη μεγέθυνση της δημιουργικότητας και της τεχνικής εξειδίκευσης των ατόμων, εγείρει  -πέραν των τεχνικών- και κοινωνικά θέματα, με εκτεταμένες ηθικές και οικονομικές προεκτάσεις και συνέπειες.

Στην εισήγηση του o Marco Fioretti, μέλους του Συμβουλίου του FKI και της ομάδας DiDIY (http://www.didiy.eu/project/about-digital-diy) ορίζει τα Digital DIY, Free Software and Open Source Hardware και τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μπορούν να οικοδομήσουν υπηρεσίες της κοινωνίας και των πολιτών “από κάτω προς τα πάνω”, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την εφαρμογή τους στη γεωργία και το αγροτικό περιβάλλον και συζητά  τις προκλήσεις να την εν λόγω προοπτική.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/2/16 στις 11.00, στη Νησίδα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, στον 3ο όροφο της 3ης Πτέρυγας της Πολυτεχνικής Σχολής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
Μετάβαση στο περιεχόμενο