ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ: «Τα ελληνικά αρωματικά-φαρμακετικά φυτά στην καθημερινή διατροφή»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο και το ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία τους με τις συναντήσεις τους στο «Καφέ της Επιστήμης».

Όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον.
Στο Καφέ της Επιστήμης του Φεβρουαρίου 2016, ο Νίκος Κρίγκας (ΕΔΙΠ του Τήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.) και η Διαμάντω Λάζαρη (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.), θα μας ξεναγήσουν στον υπέροχο κόσμο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών της Ελλάδας και θα μας μυήσουν στη χρήση τους στην καθημερινή διατροφή.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συστατικά, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες επιλεγμένων φυτών, καθώς και ειδικές συ¬στάσεις, προφυλάξεις και μυστικά στη χρησιμοποίησή τους.

Ο Νίκος Κρίγκας είναι Βιολόγος με διδακτορικές σπουδές στο ΑΠΘ και πολύχρονη εξειδίκευση στη συστηματική βοτανική και ταξινόμηση των φυτών.
Η Διαμάντω Λάζαρη είναι φαρμακοποιός με διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μακροχρόνια εξειδίκευση στη φαρμακογνωσία και φυτοχημεία.
Οι ομιλητές συμμετέχουν στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Με…Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία» (Εκδόσεις Πατάκης 2015).
Μετάβαση στο περιεχόμενο