Δικτύωση των ερευνητών του ΑΠΘ με την Αγορά, στο πλαίσιο του Technology Forum

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μέσω προγραμματισμένων συναντήσεων, στην Εκδήλωση Δικτύωσης (Matchmaking Event), που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Technology Forum, στις 18 Μαΐου 2016.
 
Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, η εγγραφή σας γίνεται μέσω της ιστοσελίδας: https://www.b2match.eu/technologyforum2016 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων-κτίριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ (κόκκινο κτίριο).
 
Η διοργάνωση γίνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) και τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Enterprise Greece (EG) και του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΘ) και με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).
Ο σκοπός του Matchmaking Event είναι να φέρει κοντά της Ερευνητές του ΑΠΘ με την αγορά. Η επιλογή των προκαθορισμένων συναντήσεων γίνεται από τους  συμμετέχοντες και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού/τεχνολογικού/ερευνητικού προφίλ που θα αναφέρεται σε προσφορά ή/και ζήτηση συνεργασίας. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Η επικοινωνία των συμμετεχόντων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας με αυτόματα μηνύματα. Το προσωπικό της πρόγραμμα συναντήσεων θα είναι διαθέσιμο λίγες μέρες πριν την εκδήλωση.
 
Τα οφέλη για της συμμετέχοντες, είναι:
 
·        η αναζήτηση επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών
 
·        η διεύρυνση του δικτύου των επαφών,
 
·        η διερεύνηση νέων ιδεών και η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της πληροφορικής και πλήθος άλλων εφαρμογών.
 
Οι τομείς ενδιαφέροντος εκτός από τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών είναι και οι σχετικές εφαρμογές τους:
 
·        Αυτοκινητοβιομηχανία, Μεταφορές και Logistics
 
·        Αγροτική παραγωγή, Τρόφιμα & Ποτά
 
·        Βιοπληροφορική
 
·        Δημιουργική βιομηχανία, περιεχόμενο και μέσα ενημέρωσης
 
·        Εκπαίδευση
 
·        Ενέργεια και Περιβάλλον
 
·        Υγεία
 
·        Αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή
 
·        Κατασκευές και βιομηχανικό λογισμικό
 
·        Έξυπνη πόλη και Κινητικότητα
 
·        Διάστημα και Αεροδιαστημική
 
·        Τουρισμός και Πολιτιστική Κληρονομιά
 
·        Άλλες εφαρμογές
 
Ενδεικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και επικοινωνιών: Big data, Cloud computing, systems and e-Infrastructure, Internet of things, Machine learning, Robotics, Security and Trust, Social media, other ICT technology
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία και κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, τηλ. 2310994034 & 2310 994021 tto@rc.auth.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο