1ο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

H Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και το 17ο Δημ. Σχολείο ΕΑΕΠ Καλαμαριάς συνδιοργανώνουν το 1ο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς από τις 13-15 Μαΐου 2016.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς και είναι αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική Μουσική συνάδοντας με τις εκδηλώσεις για το διεθνές έτος Αριστοτέλη.

Συμμετέχουν σε αυτό 25 σχολικές χορωδίες με 1250 μέλη από τη Βόρειο Ελλάδα και θα γίνει ειδική αναφορά στον Αριστοτέλη και την αρχαία ελληνική μουσική από τον κύριο Δελφινόπουλο Δημήτριο, επικεφαλή και συνιδρυτή από το 2007 με τον αείμνηστο ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. Αρ. Βρίτσιο, του Συνόλου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδραστική έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων, ενώ το μουσικό σχήμα «SEIKILO» θα αποδώσει μουσικά έργα με αρχαία μουσικά όργανα. Το φεστιβάλ πλαισιώνεται με μουσικό πρόγραμμα από νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο