Climathon | διαγωνιστικό εργαστήριο για την κλιματική αλλαγή

Το Climathon είναι ένα διαγωνιστικό 24ωρο εργαστήριο που διοργανώνεται με την πρωτοβουλία του Climate KIC και πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο με στόχο την ανάπτυξη προτάσεων για την έξυπνη προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή.

Η διοργάνωση του Climathon στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο, έχει την αξία ανάπτυξης για πρώτη φορά μιας διευρυμένης συζήτησης για την κλιματική αλλαγή, φαινόμενο που γίνεται σταδιακά αντιληπτό και πιέζει υφιστάμενες προκλήσεις της πόλης, από τις μικροκλιματικές συνθήκες και την κινητικότητα, μέχρι τον ίδιο τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για την αστική ανάπτυξη.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων λύσεων και εργαλείων που θα ενεργοποιήσουν και θα αφυπνίσουν τους κατοίκους στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, σε συνεργασία μεταξύ τους, οι συμμετέχοντες θα ωριμάσουν καινοτόμες λύσεις για την πόλη με τη βοήθεια και καθοδήγηση ειδικών. Οι λύσεις θα ενσωματωθούν στην Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης που αναπτύσσει ο Δήμος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο