ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ”ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ” – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ/ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Στα πλαίσια του διήμερου ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ , που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης της πολής μας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στο Ισόγειο της Νομικής Σχολής (φουαγιέ) από την ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

 

ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ

Λευκά πρόσωπα παντού.

 Εδώ, εκεί και παραπέρα. Καμιά φορά από τη βιασύνη, δεν τα πιάνει το μάτι μας. Υπάρχουν όμως, ζουν, κινούνται ανάμεσά μας είτε θέλουμε είτε όχι. Καμιά φορά τόσο κοντά μας που δεν τα αντιλαμβανόμαστε ή δεν θέλουμε να τα αντιληφθούμε. Ίσως γιατί είναι ευκολότερο να προσποιούμαστε πως δεν καταλαβαίνουμε απ’ το ν’ αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για ένα κοινωνικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και  στην κυριολεξία κατασπαράσσει, διαλύει, αποδομεί τα λαϊκά στρώματα. Ένα φαινόμενο που ενδημεί  στα βάθη της ταξικής κοινωνίας που ζούμε. Ένα φαινόμενο που στηρίζουμε -χωρίς να το καταλαβαίνουμε- με τα μη-λόγια και τις μη-πράξεις μας.

 Η ομάδα φωτογραφίας της ΙΘΑΚΗΣ  προσπαθεί να δείξει, να βγάλει στο φως τα λευκά πρόσωπα που επιλέγουμε να μην βλέπουμε. Να δηλώσει πως αυτά τα πρόσωπα υπάρχουν, έχουν ψυχή  και πως με λίγη βοήθεια από ανθρώπους που νοιάζονται, θα πετάξουν από πάνω τους το λευκό προσωπείο που κρύβει θέλω, όνειρα, ταλέντα και δίψα για ζωή.

Ομάδα Φωτογραφίας των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Εκπαιδευτής της ομάδας Φωτογραφίας: Αλέξανδρος Αβραμίδης, φωτογράφος

Μετάβαση στο περιεχόμενο