Έκθεση Εικαστικών Κατασκευών «Επανένταξη υλικών» – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ/ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΖΩΗ

 

Στα πλαίσια του διήμερου ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ , που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης της πολής μας, θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση στο Ισόγειο της Νομικής Σχολής (φουαγιέ) από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

 

“ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ’’ ΥΛΙΚΩΝ  

 

Όταν βρίσκεσαι σε μια θεραπευτική διαδικασία όπου καλείσαι ν’ αλλάξεις κομμάτια του εαυτού σου συνειδητοποιείς ότι το μεγαλύτερο μέρος απ’ αυτά, που μέχρι τώρα θεωρούσες άχρηστα, παραμελημένα, για απόρριψη κλπ , πρέπει απλά να επαναλειτουργήσουν, αλλά μ’ άλλους, νέους τρόπους και οπτικές, ώστε να σου γίνουν ωφέλιμα, όπλα για τη ζωή!

Το παιχνίδι να επαναχρησιμοποιήσεις υλικά που ουσιαστικά βρίσκονται στα σκουπίδια, αποκτά μία ξεχωριστή γοητεία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο στη ζωή τους!

Η επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων από καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων τέχνης, είναι κάτι πολύ γνώριμο στην εποχή μας…

 Η ευαισθητοποίηση της οικολογικής συνείδησης είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα ζητούμενα, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας!

 

Ομάδα Εικαστικών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Εκπαιδευτής: Κωνσταντίνος Στάης , καθηγητής Εικαστικών

Μετάβαση στο περιεχόμενο