Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απονέμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική. Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του ΚΒΕ αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου στον καθηγητή Bernard Flusin, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό του έργο και την πολύτιμη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του στην επιστήμη της βυζαντινής φιλολογίας που τον κατατάσσουν διεθνώς ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους.

Ο κ. Bernard Flusin είναι καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και διευθυντής σπουδών στην École pratique des hautes études (Section des Sciences religieuses) του Παρισιού.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στο κτήριο ΜΕΛΙΣΣΑ του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, Βασ. Όλγας 36 και ώρα 7:00 μ.μ. Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο κ. Συμεών Πασχαλίδης, καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Στην αντιφώνησή του ο καθηγητής Bernard Flusin θα μιλήσει με θέμα: «Η Βυζαντινή Αγιολογία και η επιστημονική έρευνα: οι σύγχρονες τάσεις».

Πληροφορίες επικοινωνίας
Συνημμένα αρχεία
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Τετάρτη, 2 Νοέμβριος, 2016 - 19:00
Οργάνωση εκδήλωσης

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: 

Υποβλήθηκε στις 21/10/2016 @ 14:00