Η “Φανταστική Συμφωνία” του Berlioz | Συναυλία ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz, ένα έργο ορόσημο στην ιστορία της μουσικής, αφού ήταν αυτό που δημιούργησε ουσιαστικά την προγραμματική μουσική, ενώ άσκησε τεράστια επίδραση στους συνθέτες του ρομαντισμού με την ελευθερία της έκφρασης και την πρωτόγνωρη για την εποχή του ενορχήστρωση. Το έργο χτίζεται γύρω από την ‘έμμονη ιδέα’ του καλλιτέχνη, την αγαπημένη του, με μία χαρακτηριστική μελωδία που σκιαγραφεί την προσωπικότητά της.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις ‘Δύο Σκανδιναβικές Μελωδικές’, με τις οποίες ο Edvard Grieg περιγράφει τα άγρια τοπία της σκανδιναβικής γης μέσα από λαϊκές μελωδίες της πατρίδας του και το απαιτητικό ‘Κοντσέρτο για τρομπόνι’ του Δανού συνθέτη Launy Grøndahl, που ερμηνεύει ο ταλαντούχος Κερκυραίος Άγγελος Κρητικός. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο σπουδαίος Ισραηλινός μαέστρος Yoav Talmi.

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Yoav Talmi

Τρομπόνι: Άγγελος Κρητικός

Πρόγραμμα:

Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907):  Δύο Σκανδιναβικές Μελωδίες για ορχήστρα εγχόρδων, έργο 63

Λάουνι Γκρένταλ (1886-1960) Κοντσέρτο για τρομπόνι και ορχήστρα

Εκτόρ Μπερλιόζ (1803-1869):  Φανταστική Συμφωνία, έργο 14

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00) και από το www.tsso.gr

 

  • Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.
  • Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο