Αναγόρευση του Χρήστου Ζερεφού σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής

Σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός για την εξαιρετική προσφορά του και την επιστημονική δραστηριότητά του στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής Περιβάλλοντος και Φυσικής της Ατμόσφαιρας.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο κ. Ζερεφός, ο οποίος αριθμεί 45 έτη επιστημονικής διαδρομής, είναι σήμερα μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους με σημαντική επιστημονική συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του όζοντος.

Η προσφορά του υπήρξε συνεχής και ιδιαίτερα σημαντική στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, το οποίο υπηρέτησε ως Καθηγητής για περίπου 23 χρόνια (1979-2002). Μεταξύ άλλων, ίδρυσε το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας (ΕΦΑ), το οποίο και ανέδειξε σε διεθνούς κύρους ερευνητική μονάδα, προωθώντας εθνικές και διεθνείς συνεργασίες. Το 1991, ο κ. Ζερεφός πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικής Περιβάλλοντος, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο μεταπτυχιακό τμήμα σε αυτό το πεδίο πανελλαδικά.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο