Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης | H υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών

H Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA Thessaloniki) διοργανώνει, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Διαγωνισμό Διαπραγμάτευσης. Θέμα της εκδήλωσης αποτελεί η υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών, οι διατάξεις της οποίας επηρέασαν καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις του 20ου αιώνα. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προσομοιώσουν τις πολιτικές συνθήκες της εποχής εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των εμπλεκομένων κρατών. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των αδυναμιών της εν λόγω Συνθήκης και το ιδιαίτερο καθεστώς υπό το οποίο αυτή υπεγράφη αποτελώντας σταθμό στην εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας.

Εισαγωγική ομιλία θα απευθύνει ο καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Στεφανίδης. Μετά το πέρας της Διαπραγμάτευσης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, στην οποία θα συμμετέχουν ο κ. Στεφανίδης και ο κ. Δημήτρης Παπανδρέου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον Ο.Η.Ε., θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, στις 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Τσιμισκή 29).

Μετάβαση στο περιεχόμενο