Διάλεξη του Καθηγητή Νευροεπιστημών Γεώργιου Παξινού

«Χαρτογράφηση του εγκεφάλου πειραματόζωων και ανθρώπων» είναι ο τίτλος της Διάλεξης που θα δώσει ο διακεκριμένος Καθηγητής Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, Γεώργιος Παξινός.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (14-20/3/2016).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο του Ανατομείου «Αλέξανδρος Σάββας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σύντομο βιογραφικό Καθηγητή Γ. Παξινού

Ο καθηγητής Γ. Παξινός είναι ένας παγκοσμίως γνωστός επιστήμονας στον χώρο των Νευροεπιστημών. Συγκεκριμένα, έχει κατασκευάσει άτλαντες του ανθρώπινου εγκεφάλου, αλλά και άλλων έμβιων όντων, που χρησιμοποιούνται διεθνώς. Έχει δημοσιεύσει 45 βιβλία. Το έργο του έχει αναφερθεί βιβλιογραφικά περισσότερες από 75.000 φορές. Οι επιστήμονες που ερευνούν ή θεραπεύουν ασθένειες του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως η νόσος Alzheimer, η νόσος Parkinson και σχιζοφρένεια, χρησιμοποιούν τους άτλαντές του. Ο άτλαντάς του για τον ανθρώπινο εγκέφαλο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Αζαρία Καραμανλίδη, Ομότιμο Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το 2008 το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα. Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών έχει θεσπίσει βραβείο στο όνομα του (2011) και έγινε επίτιμος πρόεδρος της Ψυχολογίας του City Unity College, Athens Site (2011) και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (2012).

Μετάβαση στο περιεχόμενο