ΚΒΕ: Αναγόρευση Καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη σε Αντεπιστέλλοντα Εταίρο

Τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, στον Ομ. Καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Θεοχάρη Δετοράκη, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό έργο και την πολύτιμη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του στην επιστήμη της βυζαντινής φιλολογίας που τον κατατάσσουν, διεθνώς, ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους.

Ο Καθηγητής Θεοχάρης Δετοράκης είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου και τον Χρυσούν Σταυρό του Αγίου Ανδρέου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ενώ του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Άρχοντος Μεγάλου Πρωτονοταρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, στο κτίριο ΜΕΛΙΣΣΑ, στην οδό Βασ. Όλγας 36.

Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Κ.Β.Ε., Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης. Στην αντιφώνησή του, ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία, με θέμα: «Παιδεία και Λογοτεχνία στον τέταρτο αιώνα μ.Χ.».

Μετάβαση στο περιεχόμενο