«Τελευταίες Εξελίξεις στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε Ελλάδα και Κύπρο»

«Τελευταίες Εξελίξεις στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε Ελλάδα και Κύπρο»  είναι ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνεται από τον Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της Ημερίδας είναι να κάνει γνωστές τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα και την Κύπρο στο νευραλγικό τομέα των υδρογονανθράκων, να παρουσιάσει τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των γεωλογικών, γεωφυσικών και γεωτρητικών ερευνών και, επίσης, να παρουσιάσει θέματα διεθνών σχέσεων της Ν.Α. Μεσογείου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα γίνει η παρουσίαση του νέου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με επισπεύδον Τμήμα το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και στο οποίο συμμετέχουν η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π., το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του Βιβλίου του Σόλωνα Κασίνη, με τίτλο «About Oil and Gas – Περί Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου».

Η Ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες διοργανώνεται για έκτη συνεχή φορά στο ΑΠΘ και ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2012.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο