Η Τελετή Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, με θέμα «Η γονιμότητα της συνάντησης πολιτισμών».

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιηθεί η Εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, το Αριστοτέλειο θα τιμήσει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό στίβο, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του εξαιρετικού έργου που παράγεται στο ΑΠΘ, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Το ΑΠΘ απέσπασε 80 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, μόνο κατά το έτος 2016.

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8.30. Θα ακολουθήσει, στις 10.30, το Μνημόσυνο των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα της εκδήλωσης και οι λίστες των διεθνών και εθνικών διακρίσεων του προσωπικού και των φοιτητών του ΑΠΘ για το έτος 2016.

Συνημμένα αρχεία
Υποβλήθηκε στις 31/01/2017 @ 12:23