«Η νέα εποχή στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» & 75 Χρόνια προσφοράς της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ

Το 4ο Διακλινικό Συμπόσιο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με τίτλο «Η νέα εποχή στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης», διοργανώνεται από την «International Society on Brain and Behavior», την Α’ Πανεπιστημιακή Νευρολογικής Κλινική του ΑΠΘ με έδρα το ΑΧΕΠΑ και την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ, με έδρα το Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 26/5/2017 έως και το Σάββατο 27/5/2017, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace». Η έναρξη των εργασιών του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/5/2017 και ώρα 15:00, στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη ενός επιστημονικά γόνιμου διαλόγου μεταξύ των μελών της ιατρικής κοινότητας που απασχολούνται στις μεγαλύτερες κλινικές της ελληνικής περιφέρειας, με σημαντική γνώση γύρω από τις νεότερες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στον τομέα της ΣΚΠ».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης παραδοσιακά συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση ξεχωριστών και ιδιόμορφων περιστατικών από το ευρύ φάσμα της νευρολογίας, της ψυχιατρικής και της αποκατάστασης. Η διοργάνωση του 4ου Διακλινικού Συμποσίου για την ΣΚΠ θα επικεντρωθεί στη νέα εποχή που διαφαίνεται ότι διαμορφώνεται πλέον στην θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, καθώς η συνεχιζόμενη εμφάνιση νέων σκευασμάτων διευρύνει τις θεραπευτικές επιλογές και ενισχύει τα αισιόδοξα μηνύματα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου. Παράλληλα, η ολοκληρωμένη παρακολούθηση της ασθένειας επιβάλει την ενδελεχή εξέταση των ψυχιατρικών επιπτώσεων της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και την ανάδειξη της σημασίας της αποκατάστασης για την αξιοποίηση ενός ολιστικού θεραπευτικού μοντέλου.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής (CME credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ανάλογα με τα κριτήρια παρακολούθησης).

 

75 Χρόνια προσφοράς της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ

Με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ με έδρα το ΑΧΕΠΑ και των 25 χρόνων της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

– Καθηγητής Αναστάσιος Ωρολογάς, Πρόεδρος της ΕΕΣΚΠ και Διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ με έδρα το ΑΧΕΠΑ

– Prof. Ludwig Kappos, Chair of Neurology Dpt., University Hospital, Basel, Switzerland


– Prof. Dr. med. Jürg Kesselring, FRCP, Head of the Department of Neurology and Neurorehabilitation, Rehabilitation Centre Valens, Switzerland

– Anne Winslow, President of the European Multiple Sclerosis Platform, Belgium


Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ιστορικά ονόματα και συνεργάτες της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και της ΕΕΣΚΠ και θα αναδειχθεί η συμβολή τους στην ενεργό μάχη κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συμποσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο