Εκδηλώσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ

Τα πρώτα αποτελέσματα και οι δράσεις του έργου, με τίτλο «MUININ An EU Project on the Recognition of Prior Learning (RLP)–Building Institutional Confidence in Work/Life Learning Experience», θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 11:00-13:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης μεντόρων, καθώς και υποψήφιοι εκπαιδευτές (mentors) και εκπαιδευόμενοι (mentees).

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης μεντόρων που θα ενδυναμώσουν και θα κινητοποιήσουν άτομα, ώστε να αναβαθμίσουν τα εκπαιδευτικά τους προσόντα.

Εταίροι του έργου είναι το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ, το Equal Ireland Education Research & Related Co Ltd (Συντονιστής), το Πανεπιστήμιο Bacau της Ρουμανίας, το World University Service of the Mediterranean (WUS MED) και ο Ιδιωτικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός TUCEP της Περούτζια, στην Ιταλία. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ERASMUS + KA2».

Δήλωση συμμετοχής για την εκδήλωση στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSee3TgeMHTJzMWxpqMUDXlKePi22F9or-1FQ3nIJKZmUtqIoQ/viewform

 

 

Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο εξωτερικό

Με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων για τις δυνατότητες που έχουν σε σχέση με τη διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακών σπουδών και υποτροφιών σε χώρες του εξωτερικού, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο εξωτερικό».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 9:00-15:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τις ευκαιρίες μεταπτυχιακών και υποτροφιών στο εξωτερικό εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, από το Ίδρυμα Fulbright (ΗΠΑ), το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Ιταλία), το Γαλλικό Ινστιτούτο (Γαλλία), το British Council (Μ. Βρετανία), το DAAD (Γερμανία), καθώς και αντιπρόσωπος από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο του Χονγκ Κονγκ στις Βρυξέλλες.

Επίσης, θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα Erasmus Mundus από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, αλλά και Πρακτικές Οδηγίες για την επιτυχή αναζήτηση υποτροφίας από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ.

Δήλωση συμμετοχής για την εκδήλωση στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqmGTX9cGKo2AlTonD-gCoSpYkkEQwzlRvsmNWEguceHMGnw/viewform. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον σύνδεσμο https://www.auth.gr/news/events/24584

 

 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

 

Στο τέλος των δύο εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ, στο τηλέφωνο 2310 996644 (ώρες 10:00-14:00).

Μετάβαση στο περιεχόμενο