Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ στηρίζει τον εθελοντισμό

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και συγκεκριμένα η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ στηρίζει τον εθελοντισμό», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στο Κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ώρες 12.00 – 17.00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση των φοιτητριών και φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεων εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, καθώς και έκθεση με το έργο αυτών των οργανώσεων.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των οργανώσεων και τους φοιτητές της Νομικής Σχολής και θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και πληροφοριών.

Ο ίδιος ο εθελοντισμός αποτελεί μάθημα των συνταγματικών αξιών της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Ο ρόλος του είναι πολλαπλός: άμεση παροχή υπηρεσιών, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρέμβαση υπέρ των ευάλωτων ομάδων, αφύπνιση της κοινής γνώμης. Ο εθελοντισμός έχει ηθικά οφέλη και για τους ίδιους τους εθελοντές: κατανόηση του άλλου, ανάπτυξη του αλτρουισμού και των ατομικών ικανοτήτων. Εξάλλου, συμβάλλει στην απορρόφηση των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Αναπτύσσοντας την αλληλοβοήθεια, διατηρούμε την κοινωνική συνοχή. Δεν διαλυόμαστε ως κοινωνία.

Συμμετέχουν οι ακόλουθες οργανώσεις: το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», η περιβαλλοντική οργάνωση «iSEA – Προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων», το Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων «Δράση για την άγρια ζωή», ο «Αρκτούρος», το Φιλοζωικό Σωματείο «Η αγάπη», ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», η European Law Students’ Association (ELSA), οι οργανισμοί «AIESEC», «TedXΑuth», «SDSN Youth», «Ethelon», οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Solidarity Now», «Praxis», «A21», «Μπορούμε», «Greenpeace» και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο