To 1ο TEDxAUTH πραγματοποιείται στο ΑΠΘ στις 26 Μαΐου 2018

Το πρώτο TEDx event με τίτλο «Έρεισμα» διοργανώνεται από την ομάδα TEDxAUTH, με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, από τις 10:00 έως τις 21:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

 

Με στόχο οι συμμετέχοντες «να αναλογιστούν, στην καθημερινότητά τους, την αξία του ήθους, του πάθους και του τέλους, όπως τα όρισε ο Αριστοτέλης», η ομάδα TEDxAUTH επιχειρεί την ανάδειξη ιδεών, προσώπων, έργων και δράσεων και τη διάδοσή τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό.

 

Στο TEDxAUTH συμμετέχουν 13 ομιλητές και 4 performers, διακεκριμένοι στον χώρο τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων:

  • η Στέλλα Κάσδαγλη, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του οργανισμού «Women On Top» για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, καθώς και συνιδρύτρια της online λέσχης ανάγνωσης «Bookworm»

 

  • ο Γιάννης Πέτρου, αθλητής κωπηλασίας, 6ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο και κάτοχος αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ το 2016

 

  • ο Αλέξανδρος Πονομάροβ, φοιτητής Οδοντιατρικής και ερασιτέχνης χορευτής.

 

Οι ομιλητές και οι performers θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τους συλλογισμούς τους και θα καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα, στη βάση της λογικής και της ηθικής, έτσι ώστε αυτές οι εμπειρίες να αποτελέσουν το «όχημα» που θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για ένα καλύτερο ταξίδι στη ζωή.

 

Στο πλαίσιο τoυ TEDxAUTH, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα workshops, που εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, μέσα από τη διάδοση ιδεών και τη διεύρυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων.

 

Πληροφορίες σχετικά με το TEDxAUTH και τη διάθεση εισιτηρίων στην ιστοσελίδα www.tedxauth.com  και στη σελίδα στο Facebook.

 

Το ΤEDxAUTH στα social media

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauth

Facebook: https://facebook.com/TEDxAUTH/

Twitter: https://twitter.com/tedxauth

Linkedin : https://www.linkedin.com/company/tedxauth

 

 

Λίγα λόγια για το TED

 

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο και να του δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξει τρόπο σκέψης και στάση ζωής. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design –από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design προέρχεται η ονομασία TED. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία –από την επιστήμη και την τέχνη μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα.

 

Σχετικά με το TEDx

 

Στο πνεύμα της αποστολής του TED, «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx αποτελεί ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητων εκδηλώσεων. Το ανεξάρτητο του χαρακτήρα της οργάνωσης δηλώνεται με το x στην επωνυμία TEDx.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TEDx εμπειρία. Παράλληλα, οι ομιλητές επιδιώκουν να συνδέσουν το κοινό μέσα από συζήτηση.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο