Kαι διεθνής διάκριση για την Ομάδα CubesCoding του ΑΠΘ

 

Μία νέα διάκριση, εκτός συνόρων αυτή τη φορά, απέσπασε η Ομάδα CubesCoding του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, η ομάδα έλαβε το Βραβείο του Κοινού στον Διαγωνισμό RG Challenge18 Dragons’ Den event, που διεξήχθη στο Λονδίνο, για την υβριδική της πλατφόρμα προγραμματισμού ρομπότ για παιδιά και ενήλικες, RoboTiles.

Το RG Challenge είναι ένας επιταχυντής με έδρα το Λονδίνο. Στόχος του είναι να αναδείξει και να βοηθήσει καινοτόμες ιδέες να προωθηθούν στην παγκόσμια αγορά. Η διαδικασία ωρίμανσης των ιδεών διήρκεσε 11 μέρες (από τις 26 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου), με σκοπό τα πρότζεκτ να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο, προκειμένου να μπορούν να παρουσιαστούν και να χρηματοδοτηθούν από διεθνές κοινό.

Η Ομάδα CubesCoding εξασφάλισε τη συμμετοχή της, με την πλατφόρμα RoboTiles, στα τελικά του Διαγωνισμού RG Challenge18, αφού προηγουμένως είχε λάβει την πρώτη θέση στον 8ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, τον Μάιο του 2018.

Η πλατφόρμα RoboTiles αποτελεί την πρώτη υβριδική πλατφόρμα προγραμματισμού διεθνώς, την οποία, παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω, αλλά και έμπειροι προγραμματιστές, μπορούν να αξιοποιήσουν, να συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό να μάθουν τα παιδιά και οι αρχάριοι ενήλικες προγραμματισμό, παίζοντας με φυσικά αντικείμενα, εκπαιδευτικά ρομπότ και γραφικά περιβάλλοντα. Έτσι, η πλατφόρμα αποτελεί ιδανική λύση για γονείς, σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η πλατφόρμα RoboTiles βασίστηκε στην έρευνα του μέλους ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Δρ. Θεοδόση Σαπουνίδη, επικεφαλής της ομάδας που συμμετείχε στον Διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας CubesCoding είναι ο Ιωάννης Κέδρος και ο Μανόλης Χατζηγιάννης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό RG Challenge18 Dragons’ Den event στον σύνδεσμο:  https://www.reloadgreece.com/rg-challenge18-winners-announced/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο