Φωτογραφικές Ομάδες

  • Φ.Λ.Α.Σ. - Φωτογραφική Λέσχη Τμήματος Αρχιτεκτονικής

Όλα ξεκίνησαν από τότε που μια παρέα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες, και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)

Έκτοτε τα μέλη ανανεώνονται χρόνο με το χρόνο και συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να δημιουργούν..συμμετέχοντας σε μια ομάδα που πλέον αποτελείται από άτομα διαφόρων σχολών και ειδικοτήτων της Παν/μιακής κοινότητας.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε βδομάδα σε μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων , με πλήρες εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα σκοτεινού θαλάμου. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Η Φ.Λ.Α.Σ. είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί τις φωτογραφικές του ανησυχίες

Στοιχεία επικοινωνίας:

E: flas_auth@yahoo.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

http://flasauth.wordpress.com/

http://www.facebook.com/groups/7861895906/

 

  • Φ.Ο.Α.Π.Θ. - Φωτογραφικός Όμιλος Α.Π.Θ.

Ο Φ.Ο.Α.Π.Θ. είναι ένας ερασιτεχνικός όμιλος φωτογραφίας, αποτελούμενος από εθελοντές φοιτητές κι όχι μόνο, που αγαπούν την φωτογραφία. Κάθε χρόνο, κατά της διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, παραδίδονται σεμινάρια φωτογραφίας και διοργανώνονται παράλληλες δραστηριότητες, με κύριο στόχο την καλλιτεχνική αλληλεπίδραση με βάση της φωτογραφία.

Οι δραστηριότητες και τα σεμινάρια είναι τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς διοργανώνεται η καθιερωμένη ετήσια έκθεση του Φ.Ο.Α.Π.Θ. στην οποία συμμετέχουν τα νέα, αλλά και τα παλιά μέλη του Ομίλου. Το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελούμενο από φοιτητές όλων των σχολών, αλλά και μη φοιτητές κάθε ηλικίας, συνεχώς ανανεώνεται. Η παροδικότητα και η εναλλαγή των μελών τον εμπλουτίζει συνεχώς με νέες ιδέες και τάσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ε: info@foapth.photography

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

http://foapth.photography/

https://www.facebook.com/foapth.gr