Βιβλιοθήκη Τομέα Παιδαγωγικής

Η βιβλιοθήκη έχει στη συλλογή της 21.000 τόμους βιβλίων από τους οποίους οι 18.000 περίπου είναι βιβλία (στην ελληνική, αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα), ενώ τα υπόλοιπα είναι τίτλοι περιοδικών, ελληνικών και ξένων, καθώς και εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, διατριβές, διπλωματικές εργασίες, εκπαιδευτική νομοθεσία και πληροφοριακό υλικό. Το υλικό της συλλογής κατατάσσεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες: Ιστορία της Αγωγής, Ιστορία της Εκπαίδευσης, Γενική και Ειδική Παιδαγωγική, Γενική και Ειδική Διδακτική, Κοινωνιολογία της Τάξης και του Σχολείου, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Τεχνολογία της εκπαίδευσης και Ειδική Αγωγή.

Η βιβλιοθήκη είναι μηχανογραφημένη και διαθέτει τέσσερις Η/Υ για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλα τα μέλη που ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. καθώς και εξωτερικοί χρήστες αφού πληρώσουν συνδρομή για έκδοση κάρτας (για πληροφορίες έκδοσης κάρτας και δανεισμού επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.lib.auth.gr)

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το ωράριο της βιβλιοθήκης από την ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής www.edlit.auth.gr

Διοικητικό προσωπικό: 
Μαρία Δημητριάδου
Τηλέφωνο: 
+30 2310 997348
Email: 
Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Βιβλιοθήκη Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής
Αίθουσα 207-2ος όροφος
Πανεπιστημιούπολη
54124, Θεσσαλονίκη