2ης Εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας

Το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν την 2η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 15-22 Απριλίου 2016. Φέτος οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν στην γεωλογική ιστορία της Πιερίας και ιδιαίτερα του Ολύμπου και των Πιερίων.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία Ημερίδα, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 με σχετικές παρουσιάσεις για τους γεωλογικούς θησαυρούς του Ολύμπου και των Πιερίων, και μία έκθεση ορυκτών και πετρωμάτων.

Ομιλίες:

«Ορυκτά και Πολύτιμοι Λίθοι: οι μικροί θησαυροί των ελληνικών βουνών», Βασίλης Μέλφος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ

«Τα γεωλογικά μνημεία του Ολύμπου και των Πιερίων» Μάρκος Βαξεβανόπουλος, υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ., Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου

«Η γεωλογική ιστορία των βουνών της Πιερίας» Αλέξης Χατζηπέτρος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ.

Μετά τις ομιλίες θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση ορυκτών και πετρωμάτων που θα λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος και με τη συμμετοχή του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-22 Απριλίου το κοινό και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής θα επισκέπτονται το ΤΕΙ στην Κατερίνη όπου θα παρακολουθούν το ντοκιμαντέρ “Με ένα σφυρί και μία λούπα” που σκηνοθέτησε η κ. Ι. Παρλάντζα και που παρουσιάζει την επιστήμη και σπουδή της Γεωλογίας με επίκεντρο το Α.Π.Θ. Ταυτόχρονα θα είναι επισκέψιμη και η έκθεση ορυκτών και πετρωμάτων.

Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί Διαδραστική Έκθεση Πειραμάτων Φυσικής και Χημείας με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής κ. Χρήστο Πετούση και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 θα γίνει Εσπερίδα με θέμα:  Εφαρμογές της Πληροφορικής στα Logistics.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Για το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας: Καθηγητής Δημήτρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού 

Για το Α.Π.Θ.: Επίκουρος Καθηγητής Γεωλογίας Βασίλης Μέλφος

Μετάβαση στο περιεχόμενο