Ανακοινώσεις 10.05.2017

10.05.2017
Εκδηλώσεις: 

«Υποτροφίες για τους φοιτητές του ΑΠΘ από τις κοινωφελείς περιουσίες του» | Εκδήλωση

post image

Το ΑΠΘ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Υποτροφίες για τους φοιτητές του ΑΠΘ από τις κοινωφελείς περιουσίες του» και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε προκειμένου να ενημερωθείτε για το σύνολο των υποτροφιών και τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χορήγησης τους. Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 11.00π.μ., Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Αναγόρευση του καθηγητή Ε. Διαμαντή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής

Αναγόρευση του Καθηγητή Κλινικής Ιατρικής και Επικεφαλής του Τομέα Κλινικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδά, Ελευθέριου Διαμαντή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής. Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 19.00.

Αναγόρευση του καθηγητή Paolo Odorico σε Αντεπιστέλλοντα Εταίρο του ΚΒΕ

post image

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ θα απονείμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου στον καθηγητή Paolo Odorico, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό και ερευνητικό έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στη μελέτη της βυζαντινής λογοτεχνίας και του βυζαντινού πολιτισμού. Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 19.00, στο κτίριο ΜΕΛΙΣΣΑ.

Εκδηλώσεις και Συναυλία Ζερβουδάκη για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων

post image

Ο Σύλλογος SOS Tροχαία Εγκλήματα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής ΑΠΘ, σας καλούν  στη συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού "Ο Κλειγένης", Κυριακή 14 Μαΐου στις 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. 

Νέα: 

9ος Αριστοτέλειος Δρόμος-Campus on the run

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ, διοργανώνει δρόμο υγείας στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με την επωνυμία «9ος Αριστοτέλειος Δρόμος». Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση για κίνηση, φυσική δραστηριότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας  και των κατοίκων της πόλης γενικότερα. Σάββατο 13 Μαΐου 2017.

Έναρξη εγγραφών για το σχολικό έτος 2017-2018 στο Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 στις παρακάτω ημερομηνίες: από Τρίτη 2 Μαΐου έως και Τετάρτη 31 Μαΐου στη Γραμματεία του Παιδικού Κέντρου.

"ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Όταν η συνθήκη αγωγής και εκπαίδευσης τέμνεται με την καθημερινότητα της πόλης" | Συνέδριο

Τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Καινοτόμες Εφαρμογές στην Εκπαίδευση» του ΑΠΘ, διοργανώνουν Διεπιστημονικό Συνέδριο "ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Όταν η συνθήκη αγωγής και εκπαίδευσης τέμνεται με την καθημερινότητα της πόλης". 19-21 Μαίου 2017, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

Το ΑΠΘ ανοίγει στην πόλη

Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή» «ανοίγει» και φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην πόλη και το μετατρέπει στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Τις τρεις Κυριακές του Μαΐου (7, 14 & 21) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις κι επιδείξεις.