Εκδήλωση προς τιμήν της ομότιμης καθηγήτριας Θεοδοσίας Στεφανίδου-Τιβερίου

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Κωνσταντίνος Ρωμαίος του Μουσείου Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. εκδήλωση προς τιμήν της ομότιμης καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Θεοδοσίας Στεφανίδου-Τιβερίου κατά την οποία θα παρουσιαστεί ο τόμος “ΒΟΝΑΕ GRATIAE” με μελέτες συναδέλφων και μαθητών της τιμωμένης.

Η Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου, που αποχώρησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 40 έτη στην διδασκαλία και την έρευνα με συνέπεια και αφοσίωση, ανήκει ανάμεσα στους πιο προβεβλημένους ακαδημαϊκούς δασκάλους της κλασικής αρχαιολογίας με πολλούς μαθητές και ερευνητικό έργο που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης. Το πλουσιότατο συγγραφικό της έργο, που περιλαμβάνει μονογραφίες, επιμέλειες συλλογικών τόμων και πλήθος εκτενών μελετών και άρθρων, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της μακρόχρονης ερευνητικής και ανασκαφικής της δραστηριότητας.

Οι 44 μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αναφέρονται στο θεματικό πεδίο της ρωμαϊκής γλυπτικής, στο οποίο η συνεισφορά της τιμώμενης ήταν εξαιρετικά σημαντική. Οι μελέτες καλύπτουν όλες σχεδόν τις κατηγορίες και τα είδη της γλυπτικής κατά τους χρόνους της ρωμαϊκής κυριαρχίας στη Μεσόγειο, από τον 2ο αι. π.Χ. έως την όψιμη αρχαιότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο