Hμερίδα με θέμα: Ο πλημμυρικός κίνδυνος στην Ελλάδα

Μια σημαντική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00-21:00 στο νέο δημαρχείο (αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης) με θέμα: “Ο πλημμυρικός κίνδυνος στην Ελλάδα”.

Την ημερίδα διοργανώνουν: η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία,  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ),  το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ, Παράρτημα Κεντρ. Μακεδονίας), η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (ΕΥΕ), ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ), και το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων/ΑΠΘ (ΚΕΟΔΥ).

Στην ημερίδα, που θα προλογίσει, ο Μανώλης Γλέζος θα γίνουν εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν την βροχόπτωση ως ακραίο καιρικό φαινόμενο, το θεσμικό πλαίσιο και η εφαρμογή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα αίτια της πλημμυρογένεσης του Ελλαδικού χώρου.

Επιπλέον, θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα από πρόσφατες πλημμύρες στον ελληνικό χώρο, θέματα γεωκινδύνων διάβρωσης και εδαφορροών σε πλημμυρικά φαινόμενα,  ο ρόλος της διαμόρφωσης των υδρομορφολογικών χαρακτηριστικών των κοιτών αστικών χειμάρρων για αντιπλημμυρική προστασία και μέθοδοι εκτίμησης της τρωτότητας έναντι των πλημμυρών.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα των πλημμυρών. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση και θα γίνουν παρεμβάσεις με τη συμμετοχή όλων των ομιλητών.

Το θέμα της ημερίδας είναι επίκαιρο και λόγω των πρόσφατων πλημμυρών στη Δυτική Αττική και λόγω του ότι ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι υψηλός σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο