Διεθνής Θερινή Ακαδημία Μέσων Ενημέρωσης

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Μέσων Ενημέρωσης (International Summer Media Academy) με θέμα «New Trends in Media and Journalism: Disinformation, Verification of News and Constructive Journalism in a Changing World», η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 20 Ιουλίου 2018.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Μέσων Ενημέρωσης διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Η κοινή αυτή πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων. Ως εταίροι συμμετέχουν: η Ακαδημία της Deutsche Welle (DW Akademie), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των ΗΠΑ, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Media Literacy Institute και ο Οργανισμός «Proof: Media for Social Justice». Εισηγητές είναι διακεκριμένοι καθηγητές, ερευνητές και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και η Veronique Mistiaen που έχει προταθεί για το βραβείο Pulitzer.

«Η φετινή Διεθνής Θερινή Ακαδημία Μέσων Ενημέρωσης θα εστιάσει στις νέες τάσεις στη Δημοσιογραφία και τα Μέσα, δίνοντας έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης, στις ψευδείς ειδήσεις και τις τεχνικές επαλήθευσης, αποσκοπώντας στην παροχή βαθύτερης γνώσης και την εξασφάλιση ουσιαστικών ικανοτήτων πάνω σε σημαντικά ζητήματα και εξελίξεις στο χώρο των Μέσων και της Επικοινωνίας» όπως ανέφεραν οι κ.κ. Φραγκονικολόπουλος Χρήστος, Αν. Καθηγητής και ο Παναγιώτου Νίκος, Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, θα δοθούν πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, θα ακολουθήσει το πρόσθετο προαιρετικό διαδραστικό εργαστήριο, «Witnessing: Refugee Testimonies and Advocacy Workshop»  (21-24 Ιουλίου 2018).

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων και συναφών αντικειμένων αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο των Μέσων και άλλων συναφών Οργανισμών, οι οποίοι επιθυμούν μια βαθύτερη κατανόηση των αναφερόμενων ζητημάτων.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Μέσων Ενημέρωσης μπορούν να υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες: http://joursummerschool.org & joursummerschool@gmail.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο