Call for Papers: 16ο Διεθνές Συνέδριο της International Federation of Classification Societies (IFCS)

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στις 26 με 29 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη το 16ο Διεθνές Συνέδριο της International Federation of Classification Societies (IFCS). Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιείται με τη συνεργασία της IFCS και της Ελληνικής Εταιρείας Ανάλυσης Δεδομένων (http://www.gsda.gr). Το θέμα του συνεδρίου είναι “Data Analysis and Rationality in a Complex World”. Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν προ-συνεδριακά σεμινάρια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η International Federation of Classification Societies (http://ifcs.boku.ac.at) ιδρύθηκε το 1985 και αποτελείται από επιστημονικές ενώσεις στατιστικής σε όλον τον κόσμο. Η IFCS είναι ένας διεπιστημονικός και διεθνής οργανισμός, στόχος του οποίου είναι να προωθήσει την επιστημονική έρευνα στην περιοχή της Ανάλυσης Δεδομένων, καθώς και να συμβάλει στη διάχυση των επιστημονικών και εκπαιδευτικών πληροφοριών.

Το  Διεθνές Συνέδριο της IFCS οργανώνεται κάθε δύο έτη και συγκεντρώνει πολλούς από τους σημαντικότερους ερευνητές και ακαδημαϊκούς στους σχετικούς τομείς (συμμετέχουν πάνω από 300 επιστήμονες κάθε φορά) και προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών, καθώς και διαμόρφωσης δικτύων συνεργασίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Επιστημονικά υπεύθυνος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Μετάβαση στο περιεχόμενο