«90 χρόνια Μαθηματικών στο ΑΠΘ», Διημερίδα από το Τμήμα Μαθηματικών

«Μετρώντας» 10.620 αποφοίτους, 560 κατόχους Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και 240 Διδάκτορες στη διάρκεια της ενενηντάχρονης ιστορίας του, το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «90 χρόνια Μαθηματικών στο ΑΠΘ», για να  γιορτάσει τη μακρά ιστορία του.

Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν, πέραν των ενεργών μελών του Τμήματος Μαθηματικών, και διεθνώς καταξιωμένοι απόφοιτοί του που διδάσκουν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Η θεματολογία των ομιλιών καλύπτει όλους τους τομείς των Μαθηματικών τους οποίους υπηρετεί το Τμήμα.

Μέσω των εργασιών της Διημερίδας, στόχος του Τμήματος Μαθηματικών είναι να καλύψει τα ακόλουθα πεδία:

  • Παρουσίαση της σύγχρονης έρευνας σε διάφορους κλάδους των Μαθηματικών.
  • Επαφή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος με νέους και δυναμικούς ερευνητές, που πριν από μερικά χρόνια είχαν περάσει από τα ίδια έδρανα.
  • Αναγνώριση και προβολή του έργου του Τμήματος και των αποφοίτων του στην έρευνα και στην κοινωνία.

Η Τελετή Έναρξης της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 στην Αίθουσα Α31 του 1ου ορόφου του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Για εγγραφές στον σύνδεσμο: http://www.math.auth.gr/el/90years/registration

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διημερίδας έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο: http://www.math.auth.gr/el/90years/main

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα της Διημερίδας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο