Φοιτητική Ομάδα ΑΠΘ ReAcTiON: Διοργάνωση Ημερίδων με τίτλο “Οίνος: Από την Χημεία έως την Τέχνη” και “Ζύθος: Δροσιά, Γεύση και Χημεία”

Η ReAcTiON διοργανώνει δύο ημερίδες με τίτλους “Οίνος: Από την Χημεία έως την Τέχνη” την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 16:00 και “Ζύθος: Δροσιά, Γεύση και Χημεία”, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 16:00
 
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος των ημερίδων είναι η ενημέρωση του κοινού για την χημεία, την παραγωγή, τα είδη και τη γευστική δοκιμή των αγαπημένων μας ποτών.
 
Περιλαμβάνονται ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες, που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, καθώς και από επιστήμονες που εστιάζουν τη δράση τους σε αυτούς τους τομείς.
Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.  
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ημερίδες, καθώς και για την ομάδα:
https://reactionteam.gr
https://www.facebook.com/ReAcTiONteam/
https://www.facebook.com/events/354303055291712/
https://www.facebook.com/events/1150695961768834/
 
Ομάδα ReAcTiON
Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2015 και έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, για το σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι παρακάτω στόχοι: 
Επιστημονικοί στόχοι:
-Η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη μας. Αυτά στοχεύουμε να υλοποιήσουμε μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεις σε βιομηχανίες και αδερφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.
Κοινωνικοί στόχοι:
-Ενημέρωση του κοινού μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.
 
 
Στοιχεία επικοινωνίας :
E-mail: reactionauth@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/ReAcTiONteam/
Website: https://reactionteam.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο